10 Tipp a jól elkapott pillanatok érdekében
1. Válassz olyan fotóst, akinek stílusát és személyiségét is kedveled és nyugodtan érzed magad a közelében.
2. Találkozz a fotóssal az esküvő előtt, hogy átbeszéljétek az elképzeléseiteket. Ez segít a fotósnak abban, hogy jobban megértse az elvárásotokat és, hogy előre megtervezze, hogy hogyan örökítse meg a különleges pillanatokat számotokra.
3. Légy önmagad:
Ne próbálj meg feszengve pózolni vagy egy bizonyos módon viselkedni a kamera előtt. Csak légy önmagad és élvezd a különleges napot. A természetes pillanatokból készíthetők a legjobb képek. A fotózás során a fotós segíteni fog a beállított képeknél, ötleteket fog adni nektek, navigálni fog valamint szól, ha valami szúrja a szemét. :)
4. Tervezd meg az első pillantást! 
Vedd fontolóra, hogy a ceremónia előtt szeretnéd-e, hogy meglásson a párod. Ha igen akkor érdemes elvonulni a fotóssal/videóssal mivel ez az intim pillanat egyedi, gyönyörű, és érzelmes ahol remek fényképeket lehet készíteni.

5. Vond be a családot és a barátokat:
Az esküvő napja nem csak kettőtökről szól. Ne felejtsd el a családdal és a barátokkal készült közös képeket sem. A szeretteidről készült pillanatképek a legértékesebbek és a legszívmelengetőbb megörökített emlékek közé tartoznak.
​​​​​​​
6. Legyenek kihangsúlyozva a számodra fontos dolgok:
Legyen itt szó bármilyen családi ereklyéről vagy különleges virágról stb... fontos, hogy a fotós tudjon róla. Így gyönyörű és emlékezetes fényképeket készíthet róla.
7. Bízz a fotósodban:
A te fotósod biztosan rendelkezik azzal a tapasztalattal és szakértelemmel ami kell, hogy gyönyörű pillanatokat örökítsen meg a nap folyamán. Bízz az ő elképzelésében is, és hagyd, hogy végigkövessen az ő látásmódjával az adott napon.

8. Tarts szüneteket:
Ne felejts el szüneteket tartani, hogy pihent legyél és igazán élvezd a pillanatot. Ez segíthet abban, hogy nyugodt maradj, és a lehető legjobb képek készüljenek rólad.
9. Használjátok ki a természetes fényeket:
Természetes fényekben lenyűgöző képeket lehet készíteni. Ha az ütemterv engedi érdemes egy rövid pár perces kreatív fotózást időzíteni az "aranyórára" , vagyis a naplemente előtti órában, amikor a fény lágy és meleg.
​​​​​​​
10. Érezd jól megad :)
Az esküvőd napja a szerelmetek ünnepe. Ne felejts el szórakozni, engedd el magad, és élvezd ki minden pillanatát. Így a fényképeken megörökített öröm és nevetés még évekig veled maradhat.