Hogyan készíts élő közvetítés az esküvőn ?
Az esküvő élő közvetítése nagyszerű módja annak, hogy megosszátok a nagy napotok különleges pillanatait olyan barátokkal és családtagokkal, akik nem tudnak személyesen ott lenni az esküvőtökön. A technológia és a közösségi média platformok térnyerésével az élőzés népszerű és elérhető lehetőséggé vált a párok számára az utóbbi időben.
Ez az opció lehetővé teszi azon rokonok/barátok számára akik távol élnek, vagy mozgási problémákkal küszködnek, hogy részesei legyenek az örömötöknek. További pozitívum, hogy annak ellenére, hogy profi fotósotok és videósotok lesz, az élő közvetítés más perspektívát ad a ceremóniáról, és olyan őszinte pillanatokat örökíthet meg, amelyeket a fotós/videós esetleg kihagyott.
A közvetítés tervezésekor érdemes figyelembe venni egy pár alap dolgot. Keresnie kell egy stabil internetkapcsolattal rendelkező helyet (érdemes elkérni az étterem/hotel wifi jelszavát), és be kell állítani egy eszközt (pl. telefont vagy táblagépet) a videó streameléséhez. Ezt egy olyan helyen kell elhelyezni ahol kevés a mozgás (lehetőleg állványon vagy stabilan rögzítve egy olyan helyen ahol senkit sem zavar). Az is fontos, hogy tájékoztass mindenkit, hogy az esküvőt élőben közvetítitek, nehogy a vendégek/szolgáltatók kitakarják a képet, vagy folyamatos zajt csapjanak a készülék mellett.
Egy másik fontos dolog, hogy megtaláljuk a megfelelő platformot az élő közvetítéshez. A Facebook, Instagram, YouTube és a Zoom csak néhány népszerű lehetőség a sok közül. Minden platformnak megvannak a saját funkciói és képességei, ezért érdemes olyat választani, amely megfelel a ti igényeiteknek, vagy egy olyat amit a vendégek közül a legtöbben használnak.
Fontos azt is szem előtt tartani, hogy az élő közvetítés további nyomást gyakorolhat az esküvő napjára. Fontos, hogy mindig legyen egy kijelölt személy aki az élő közvetítésért felel, így a pár és a násznép is a ceremóniára tud koncentrálni.
Szerintem mindenképp érdemes kipróbálni, megfelelő előkészítéssel/felszereléssel az élő közvetítés zökkenőmentes és jó élmény lehet mindenki számára.