Az esküvők sokszínűsége miatt nehéz egy pontos "fotós idővonalat" meghatározni. Viszont vannak olyan fix pontok, amelyeket érdemes figyelembe venni a NAGY napotok tervezésekor. Néhány erre szánt "időkeret" elsőnek soknak tűnhet, viszont jellemző, hogy a legtöbb esküvő kissé csúszik a tervhez képpest és emiatt több idővel kell számolni.
GYŰRŰK, RUHÁK, CIPŐK ÉS EGYÉB RÉSZLETEK
Ideálisan ráfordított idő – 30 perc
Ideális napszak – reggel
Ideális helyszín – nászutas lakosztály vagy szállodai lakosztály
Ha legalább 30 percet szánunk a részletekre, akkor bőven lesz idő tökéletes fotókat készíteni a ruháról, gyűrűkről, cipőkről, csokrokról és a nap egyéb részleteiről.
Vannak esetek, amikor egy szállodai szoba túl zsúfolt vagy egyszerűen nem vonzó ezért le kell vinni a ruhát az előcsarnokba vagy akár ki a szabadba. Ez eltarthat egy ideig viszont megéri időt szánni a részletekre.
KÉSZÜLŐDÉS
Ideálisan ráfordított idő – 60 perc/fő
Ideális napszak – délelőtt vagy kora délután
Ideális helyszín – nászutas lakosztály vagy szállodai lakosztály
Ez idő alatt közeli felvételek készülnek a sminkről és a hajról, valamint az őszinte pillanatokról ahogy a koszorúslányok és a srácok veletek együtt készülnek a NAGY napra. Ne feledjük, hogy ez a napnak egy érzelmesebb és szórakoztatóbb szakasza, így nem érdemes rövidre zárni.
Noha a srácoknak nem telik egy órába, hogy felöltözzenek, ettől függetlenűl rengeteg nagyszerű pillanat van ebben az időszakban az ő számukra is amikor a barátokkal/családal lehet egy kicsit lazulni.
EGYÉNI PORTRÉK
Ideálisan ráfordított idő – 30 perc/fő
Ideális napszak – délelőtt vagy kora délután
Ideális helyszín – nászutas lakosztály, szállodai lakosztály, előcsarnok vagy kerthelyiség
Közvetlenül a készülődés után a legjobb idő a menyasszony és a vőlegény egyéni portréihoz (külön). Amellett, hogy a smink és a haj teljesen friss, a nap még nem túl mozgalmas, így időt szánhatunk rá és elkészíthetjük a tökéletes portrékat.
Ne feledjük, hogy a legtöbb szállodai szoba "ablakvilágítása" olyan egyedi megjelenést kölcsönöz, amelyet a nap hátralévő részében nehéz lenne újra generálni egy másik helyszínen a nagy nyüzsgésben.
FIRST LOOK, KREATÍV FOTÓZÁS
Ideálisan ráfordított idő – 45-60 perc
Ideális napszak – reggel vagy kora délután
Ideális helyszín – a helyszín kertje, üres folyosó (természetes fénnyel ellátott területek)
Ezalatt az idő alatt a menyasszony és a vőlegény is már nagyon izgatott és alig várja, hogy az esküvő napján először lássák meg egymást. Míg a tényleges első pillantás csak 5-10 percet vesz igénybe, a fennmaradó időt a menyasszony és a vőlegény néhány portréjával érdemes folytatni.
Ideális esetben a kreatív fotózás további részét későbbre is tartogatjuk (naplemente környéke). Ha azonban nincs másik lehetőség erre az adott nap folyamán, akkor a legjobb ha további 45 percet szánsz ide, hogy biztosan legyen elegendő kép rólatok.
A HELYSZÍN RÉSZLETEI
Ideálisan ráfordított idő – 30 perc

Ideális helyszín – a ceremónia/vendégvárás helyszíne
Ideális időpont – amikor már teljesen kész a dekor

Fontos, hogy számoljunk egy 30 perccel ahol a fotós elvonulhat és lefényképezheti a ceremónia helyszínét teljes dekorban úgy, hogy nincsenek vendégek/személyzet a területen.
KÖZVETLEN CSALÁD
Ideálisan ráfordított idő – 30-45 perc
Ideális napszak –  délután
Ideális helyszín - a helyszín előcsarnoka, a helyszín kertje, közeli park a helyszínen kívül


A családi fotók elkészítése további 45 percet vesz igénybe. Fontos, hogy az alapvető formákon túlmenően  további képek is készüljenek szüleiddel, nagyszüleiddel és testvéreiddel. Sokat segít ha ez előre meg van tervezve és van egy lista a különböző formációkról. Csoportonként átlagosan 3 percet tervezz. 
Mindannyian tudjuk, milyen fontos az esküvőtök a szűkebb családnak, és emiatt szeretnék gondoskodni arról, hogy elegendő képet készítsünk velük.
NAGY CSOPORTKÉP, CSALÁD ÉS BARÁTOK KÖZÖS KÉPEK
Ideálisan ráfordított idő – 45-60 perc (létszám függő)
Ideális napszak –  délután (ceremónia után)
Ideális helyszín – a ceremónia helyszíne
LAKODALOM ÉS BULI
Ideálisan ráfordított idő – vacsorától a menyecsketáncig
Ideális napszak – este
Ideális helyszín - a vacsora/lakodalom helyszíne